Totaal aantal pageviews

zondag 7 augustus 2011

DIY cute vintage photoframe


Hey guys,
Ik had al een tijdje een heel leuk vintage boekje van de action, maar ik wist nooit wat ik ermee moest doen.
Op we heart it zag ik een superleuk fotolijstje met verschillende kleuren hartjes erin, en *eureka* ik wist eindelijk waarvoor ik het boekje ging gebruiken. Als je wilt weten hoe je dit schattige fotolijstje kan maken moet je verder lezen.Things you need:
- Fotolijstje ( 15x20 cm)
- Gekleurd papier ( vintage boekje van de action)
- Schaar
- Prittstift
- Liniaal, geodriehoek

Okee, ik begon met een fotolijstje die ik bij de xenos voor ongeveer €4,- had gekocht. Het lijstje is 20 bij 15 cm, wat ik precies de goede maat vind. Als jij liever grotere hartjes hebt dan moet je natuurlijk een groter lijstje nemen.
Eigenlijk wilde ik een soort oud "versleten" bruine lijst, maar er was alleen nog maar een zwarte, en nu ben ik er toch wel blij mee.Ik gebruikte een vintage boekje van de action die zo'n €1,50 kostte, natuurlijk kan je ook andere velletjes papier gebruiken, of gewoon mooie kleuren uit een tijdschrift kiezen.
Ik wilde 12 hartjes. Met een fotolijstje van 15x20 kan je uitrekenen dat een hartje 5x5 cm moet zijn.
Teken dit af en teken een hartje in de juiste groote en vorm en knip deze uit. Het uitgeknipte hartje kan je nu op een velletje papier leggen en als je dan langs de randen van het hartje knipt, heb je hetzelfde vormaat hartje maar dan op een ander velletje, blijf dit doen totdat je genoeg hartjes hebt om je fotolijstje mee te vullen.Als je al je hartjes hebt uitgeknipt, kan je gaan kijken in welke volgorde je ze wilt hebben. Ik plaatste de hartjes met een wat drukker patroon en de hartjes met een rustiger patroon door elkaar. Als je de goede plaatsen hebt bepaald kan je ze gaan vastplakken aan het houten achterkantje. Je kan ook nog een gekleurd papiertje als achtergrond gebruiken, maar ik vond dit houten eigenlijk wel leuk "old style"staan.

Plaats het houten achterkantje weer terug in de het fotolijstje et voilaa... hier is je leuke vintage fotolijstje.

xoxo
indira

3 opmerkingen:

 1. Hee goed idee, ik heb ook nog zo'n boekje liggen maar weet ook niet zo goed wat ik er mee moet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. echt schattige foto lijstjes1

  haha ja ik kende audrey kitchei al maar ja vind jij die stylen ook leuk of niet echt?
  ik vind hun haar zo vet! X3
  leuke blog!
  ik volg je volg je terug?
  xx

  BeantwoordenVerwijderen