Totaal aantal pageviews

donderdag 30 juni 2011

Zomer &Smelt-proof make-upTerwijl iedereen de laatste loodjes aflegt tot de vakantie, begint het zonnetje al te schijnen; hij staat al klaar voor de vakantie, alleen wij nog.
Ken je dat , dat je 's ochtends keihard hebt gefietst om optijd te komen, eenmaal op bestemming voel je het zweet op je gezicht, in de hoop dat hier niets van te zien is pak je je spiegeltje, en jahoor het hele kunstwerkje dat je vanochtend hebt gemaakt is weg. Zwarte vegen onder je ogen , en foundation? die is er allang afgesmolten. Hmm heel leuk die zon, maar niet zo make-up proof. Hier een aantal tips hoe je makeup de hitte kan overleven.

eh ja dit willen we niet

1. Zonnenbescherming
Breng zonnebrandcreme aan op je gezicht,geen olie dat maakt je gezicht weer extreem vet , maar een creme. bescherming tegen de zon is erg belangrijk en je wilt toch ook  niet met een rode neus lopen. Zonnebrandcremes zijn vet , dit voorkomt gelukkig dat je schilvertjes ziet. Laat de creme wel goed intrekken.


2.  Poederfoundation
Gebruik het liefst poeders in plaats van vloeibare foundation! Veel mensen vinden het niet fijn om met foundation in de zon te gaan, en al helemaal niet als het dan ook nog gaat verplaatsen en smelten.
Er zijn genoeg poeder foundations te koop, deze hebben vaak een wat mindere dekking maar matteren wel je huid. Met een poederfoundation heb je niet meteen een overdone make-uplook, maar wel een verzorgd gezicht.
Als je huid op de loop van de dag weer gaat zweten of glimmen, breng je gewoon nog wat van de poeder, of transparante poeder aan, et voila.
3. Waterproofmascara
Gebruik waterproof mascara, door de hitte ga je zweten en wordt je huid ontzettend vet. Het is dan ook niet raar als je op je ooglid allemaal stipjes mascara ziet. Telkens als je wimpers je vettige ooglid aanraken laten ze een beetje mascara achter. Vaak zul je zien dat er bij de onderste wimpers mascara gaat uitvegen en smudge, niet zo mooi; waterproof mascara is niet op water, maar olie basis en dus de perfecte oplossing.4. Waterproof eyeliner
Laat je oogpotlood liggen, deze zijn vettig en vegen snel uit. Misschien vindt je een smokey effect wel mooi, maar zodra je oogpotlood lekker gaat smudge en onder in je lijntjes gaat zitten , krijg je meer een  " i just cried" look, enne dat willen we niet. Eyeliner kan natuurlijk ook uitvegen,maar minder snel. Om dit te voorkomen kies je natuurlijk voor de waterproofversie.


5. Poeder blush,bronzer & higlight
Again, werk met poeders. Als je een blush,bronzer of highlight in stick, smeer, of vloeibare vorm wilt aanbrengen zal je merken dat deze gaat verschuiven en van de gezicht of smelt.Het is dus handig om hier ook een poeder vorm te gebruiken.

6. Stay oil-free
Nu je je smudge, en oil free makeup hebt aangebracht is het natuurlijk wel fijn dat dit zo blijft.
Neem voor de zekerheid een (transparante)poeder mee zodat je je vettige huid kan bijwerken.
Als je het niet fijn vindt om zo veel poeder lagen op te doen (like me) kan je een pakje met blotting papers meenemen, dit zijn velletjes die je op je gezicht dept/ wrijft en al het vettigheid absorbeerd. Blotting papers komen vaak in een kleine verpakken die handig is om mee te nemen.

En dan the worst scenario: Je zweet als een otter en  je bent je  blottingpapers,poeders en alles wat hierboven is genoemd vergeten mee te nemen,  en  heeel toevallig heb je wel talkpoeder of droogshampoo mee  (want ja, wie heeft er nou niet altijd talkpoeder bij zich ;) ) kan je dit gewoon gebruiken. Eerst een beetje op je hand spuiten of aanbrengen, en vervolgens op je hoofd deppen, droogshampoo en talkpoeder hebben dezelfde werking : ze absorberen vocht.


7. En dan de laatste en makkelijkste tip ,
Draag geen makeup.
Lekker snel en zo'n glansje kan ook heel zomers staan.

Hopelijk heeft dit een beetje geholpen,en kun je nu gewoon van het zonnetje genieten zonder dat je om de seconde een vettigheids-check doet. (:
xoxo
Indira

1 opmerking: