Totaal aantal pageviews

maandag 29 augustus 2011

Crosses Fashion or Religion?

Sinds een tijdje draag ik elke dag mijn kruisje om m'n nek. Sowieso vind ik kruizen echt heel leuk . Kettinkjes, ringen ; Oh Yeah, het geeft een wat stoerdere, beetje hippie look aan je outfit. Toch moet ik zeggen dat ik hier eerder anders over dacht: ik vond het een beetje respectloos tegenover de mensen die echt gelovig waren. Een lange tijd wist ik nooit echt wat ik er nou van vond. Inmiddels ben ik er nog steeds niet helemaal achter, ik ga vertellen hoe ik er nu over denk en vooral; hoe denk jij erover?

Laat ik beginnen met religie, ik ben niet gelovig.
Ik denk wel dat er iets is daar boven, ook denk ik dat het na de dood niet pats boem voorbij is.
Ondanks dat ik denk dat er wel een soort van "God" is , is er geen een geloof dat precies omschrijft hoe ik het voor me zie. Misschien heb ik me er ook wel niet genoeg in verdiept, ik weet het niet zo goed.

Zoals ik al schreef draag ik elke dag m'n kruisje, ik vind 'em leuk staan en ben er een beetje aan gehecht. Maar toch kan ik me voorstellen dat het niet leuk is als gelovige, om iemand met een te kruis zien lopen als een fashion item, iemand die waarschijnlijk niet eens door heeft wat dat kruis nou precies betekent. Om die reden vond ik het eerst ook een beetje raar om er mee te gaan lopen, het is niet leuk als iedereen met allemaal kruizen gaat rond paraderen terwijl het voor jou misschien wel een belangrijke betekenis heeft.

Ik kan hier nog zo lang over na denken. Is het respectloos, of maakt dat niet meer uit aangezien zoveel mensen het dragen, zijn er gelovige mensen die het echt niet leuk vinden, of maakt het ze niet uit? I don't know, maar wat ik wel weet is dat ik toch maar m'n kruis blijf dragen, ondanks dat het niet zo'n speciale betekenis voor mij heeft.

Ik ben echt heel erg benieuwd hoe iemand anders hierover denkt, so please tell me !
Zijn kruizen Fashion or Religion?

xoxo
Indira1 opmerking:

  1. Hé Indira,

    Ik kom je blog tegen omdat ik op zoek was naar een foto van iemand met een kruisje om zijn nek. Grappig dat ik bij jullie blog uitkom!
    Als je wat wilt ontdekken over het kruis en de betekenis voor christenen zou ik je aanraden een Alphacursus te volgen! Than you will find out!

    Groetjes Eveline

    BeantwoordenVerwijderen