Totaal aantal pageviews

vrijdag 12 augustus 2011

My new addiction: Bubble tea


In deze zomervakantie heb ik een nieuw favourite drankje ondekt; Bubble tea.
In Nederland en Europa is het nog niet zo populair maar Asia and America Loveeeee it!
Bubble tea heeft inderdaad Bubbles in zich, het is zo apart om het voor het eerst te proeven!
Het lijkt me wel leuk om wat meer te vertellen over dit superlekkere drankje, hoe het is gemaakt en wat die bubbles nou precies zijn.
Keep on reading & after that; go to the store and buy some!
Bubble tea word vaak koud geserveerd, maar soms ook warm. Bubble tea is ook wel bekend als; boba drink, pearl tea drink, pearl milk tea, pearl ice tea, black pearl tea en nog veel meer.
De drank is vaak lekker koel en verfrissend, wel wat zoetig en onderin zitten de parels/bubbles.
Het doet mij een beetje denken aan een milkshake, maar dan nog lekkerder en frisser.
De thee is in verschillende soorten te verkrijgen, soms is het gemaakt met vers fruit, melk, stukjes ijs, en op de manier hoe de aziatische mensen het drinken; met een gezonde thee.
Er zijn dus vele verschillende soorten bubble tea's, sommige hebben een wat melkerige ' milkshake' substantie en andere meer een waterige ' slushpuppy' substantie.
In de winkels waar ik tot nu toe de bubble tea hebt geproeft werd het altijd koud geserveerd. Ze gebruiken een poeder om het aan te maken.


Maar wat zijn nou die bubbles? De bubbles zijn wat de thee juist zo bijzonder maakt.
De bubbles zijn tapioca pearls, deze komen van de cassava boom.
Als je de parels los koopt, zijn ze hard en kunnen ze verschillende kleuren hebben. In het drankje zijn het zachte pareltjes met een gummibear substantie.
ongekookte tapioca pearls

Het is moeilijk en belangrijk dat deze goed  worden klaargemaakt. Heb je ergens een bubble tea gekocht met harde of juist bijna uitelkaar vallende parels; not good!

Ik denk dat bubble tea bij vrijwel elk aziatisch restaurantje te koop is, het is eventjes zoeken. Als je in amsterdam bent kan je naar restaurant a-fusion zeedijk 130 ( hier zijn ze echt heerlijk!) . En wat dichterbij bij het shop-gedeelte in de kalvertoren helemaal bovenin bij café bloemies ( helaas zijn deze wel wat minder lekker).
In amsterdam zijn veel kleine aziatische restaurantjes dus dat komt wel goed, als je ergens anders woont moet je eventjes googelen (:
Mijn favourite smaak is cocos , als je niet zo van cocos houd raad ik lynchen aan !

xoxo
Indira
 

 

 

 

 

 


3 opmerkingen:

 1. leuke post!
  lijkt me echt lkkr:)
  echt appart!
  http://littledivaa.blogspot.com/
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat leuk!! dit lijkt me wel erg lekker! bij de starbucks had ik laatst ook een soort gelijk drankje genomen met groene thee erin dacht ik en had de substantie van een slushi. ben heel erg benieuwd hiernaar met die bolletjes onderin!

  BeantwoordenVerwijderen